Yleisimmät WhatsApp-kysymykset, osa 4

Uusia kysymyksiä on taas ropissut yhteydenottolomakkeen kautta ja laitetaan niitä tähän näytille vastauksineen. Vuorossa siis yleisimpien WhatsApp-kysymysten neljäs osa.

Jos ryhmäkeskustelussa poistan viestin keskustelusta, poistuuko se myös muiden kännyköiltä?

Ei, ainoastaan sulta.

Jos minut potkaistaan ulos ryhmäkeskustelusta, säilyykö siihenastiset viestit kännykässäni?

Jep, mutta ulospotkimisesi jälkeisiä viestejä ei enää toimiteta sinulle. Ryhmästä poistaminen näkyy omana tiedotteenaan keskustelussa.

Entäs jos mut otetaan potkimisen jälkeen takaisin ryhmään, saanko poispotkittuna ollessani käydyt keskustelut kännykkääni?

Et. Jos sinut otetaan taas ryhmään mukaan, siitäkin näkyy samanlainen tiedote keskustelussa ja saat taas uudet keskustelun viestit. Viestejä, joita ryhmässä on keskusteltu sillä aikaa, kun olet ollut ryhmän ulkopuolella, ei toimiteta sinulle. Paitsi jos joku ryhmäläisistä ne sinulle välittää.

Miten vaihdan tilatietoni, kun mulla lukee vain se ”Hey! I’m using WhatsApp!”?

Vähän eri käytännöt eri puhelinjärjestelmissä, mutta näin:

  • Android: Valikko > Tila > kynän kuva > Kirjoita uusi status > OK
  • iPhone: Alhaalta Tila > Ylin vaihtoehto > Kirjoita uusi status > Tallenna
  • WindowsPhone: alaoikeelta kolme pistettä > asetukset > profiili > kynän kuva > uus status > alhaalta ok-väkänen

Tilaksi voi laittaa tekstin lisäksi myös hymiöitä, jos siltä tuntuu. Androidissa ja iPhonessa on useita valmiita statuksia ja viimeisimmät omat statuksetkin näkyvät siellä. WindowsPhoneissa tätä ei ole.

Ööö… Missä on Androidissa valikkonappi…?

  • Samsungeissa näytön ulkopuolella, keskinapin vasemmalla puolella
  • LG:n luureissa näytön ulkopuolella keskinapin oikealla puolella
  • Joissain malleissa (mm. Nexus ja Motorolat) näytön yläoikeelta kolme pistettä

Miten saan poistettua vanhoja viestejä?

Painamalla pitkään kyseisen viestin päällä ja valitsemalla poista. Tämä toimii myös kokonaisten viestiketjujen kanssa eli painat pitkään keskustelun päällä ja saat poistettua koko viestiketjun.

iPhonessa kokonaisen keskustelun poistaminen toimi vähän eri tavalla: Avaa keskustelu > valitse Tiedot > valitse ihan alhaalta Tyhjennä keskustelu. Vaihtoehtoinen tapa on keskustelulistauksessa valita ylävasemmalta Muokkaa > valitse punainen poistonappi halutun keskustelun kohdalta > Poista. Toista tarvittaessa ja viimeistele painamalla Valmis.

Saako vastaanottaja viestini, vaikka hänellä ei ole numeroani?

Jep, saa kyllä. Tosin lähettäjänä näkyy pelkkä puhelinnumerosi. Jos keskustelu käydään ryhmäkeskustelussa, nimenäsi näkyy se nimi, jonka olet WhatsAppiin määritellyt esim. WhatsAppin käyttöönoton yhteydessä. Sen saa vaihdettua asetuksista.

Siirryn Lumiasta Android-puhelimen käyttäjäksi, miten saan keskusteluni siirtymään uuteen puhelimeeni?

Et mitenkään. WhatsAppin keskusteluja ei tällä hetkellä voi siirtää eri puhelinkäyttöjärjestelmien välillä eli Android-puhelimista viestit voi siirtää vain toiseen Android-puhelimeen, iPhonesta toiseen iPhoneen. WindowsPhoneilla on vielä ankeampi tilanne eli vaikka vaihtaisit Lumiasta Lumiaan, et saa siirrettyä keskusteluja uuteen puhelimeen.

Jos haluat viestit jollain tapaa talteen, voit lähettää keskustelun tekstimuodossa sähköpostiin näin:

  • Android: Valikko > Asetukset > Keskustelun asetukset > S-postita keskustelu > valitse haluttu keskustelu > valitse, liitetäänkö media (kuvat, videot yms.) vai ei > Valitse sähköpostitili > valitse vastaanottaja > Lähetä
  • iPhone: Avaa keskustelu > Tiedot > S-postita keskustelu > valitse haluttu sähköpostitili > valitse vastaanottaja > Lähetä
  • WindowsPhone: Paina pitkää halutun keskustelun päällä > valitse ”sähköpostita keskusteluhistoria” > valitse haluttu sähköpostitili > valitse vastaanottaja > Lähetä-nappi

HUOM! Keskustelu tulee sähköpostissa pelkkänä tekstinä eli hymiöitä ei joko ole ollenkaan tai ne on korvattu samanlaisilla neliöillä. Jos keskustelussa on ollut mukana kuvai ja haluat ne lähettää mukana, ne tulevat liitetiedostoina.

Pitääkö WhatsApp poistaa vanhasta puhelimesta ensin ennen kuin sen voi asentaa uuteen puhelimeen?

Ei tarvitse, mutta WhatsApp voi olla aktiivisena vain yhdessä puhelinlaitteessa kerrallaan. Se tarkoittaa sitä, että vaikka WhatsApp voi olla parissakin puhelimessa asennettuna sinun numerollesi, se toimii vain yhdessä kerrallaan ja viestit tulevat perille vain yhteen kerrallaan. Vanhat viestit säilyvät kuitenkin siinä puhelimessa, johon ne on alunperin tulleetkin. (Kiitokset Juhalle tästä huomautuksesta)

Poistin henkilön yhteystiedon Lumia-puhelimeltani, mutta hän näkyy edelleen WhatsAppin suosikeissani. Miten saan hänet pois sieltä?

Paina yhteystietoa pitkään suosikeissa ja valitse Poista.

Jos vaihdan puhelintani tai palautan puhelimeni tehdasasetuksille, säilyykö ryhmäni?

Kyllä säilyvät eli kun aktivoit WhatsAppin uudelleen, sinulle tulee näkyviin ne ryhmät, joihin kuulut. Jos käytössäsi on sellainen puhelin, että pystyt palauttamaan viestit (eli iPhone tai Android), saat tuotua viestitkin noihin ryhmiin.

 

No niin, siinä niitä taasen oli. Lisää saa laittaa yhteydenottolomakkeen kautta ja kannattaa laittaa ihan se oikea sähköpostiosoite sinne, jos haluaa vastauksen sähköpostiin. Ja aika monta kysymystä on vastattu jo osissa yksi, kaksi ja kolme, joten kurkkaa sieltä, josko kysymykseesi on jo vastattu.



2 Responses

  1. Riina Kangas 9.9.2014 / 20:57

    Poistin whatsapin kun se ei toiminut vähään aikaan ja niinsanotusti ”heitti” minut ulos sovelluksesta. latasin sen normisti uudelleen ja käytin puhelimen kiinni. Kun avasin puhelimen keskusteluhistoria säilyi mutta kaikki numerot olivat poistuneet sekä whatsapista sekä yhteystiedoista eli ei yhtään puhelinnumeroa käytössä mitä pitäisi tehdä kun whatsapp toimi ja yhteystiedot poistuivat ? käytössä siis iphone 5c

  2. Rami 9.9.2014 / 21:14

    Oisko vika siinä, ettei WhatsAppilla ole uudelleenasennuksen jälkeen oikeuksia lukea yhteystietoja? Kurkkaa iPhonen Asetukset > Tietosuoja > Yhteystiedot ja jos WhatsAppin kohdalla ei ole namiska vihreenä, tyrkkää namiska vihreelle eli ominaisuus päälle.

Comments are closed.